grafbeelden-100

Een houten grafmonument, kan dat?

Een houten beeld als grafmonument, waarom niet? Een mooi houten beeld als aandenken is een zeer persoonlijk monument.

Mogelijkheden voor houten grafmonumenten

Een houten grafmonument staat meestal op een begraafplaats en wordt vaak gecombineerd met een steen voor de tekst. Maar u kunt natuurlijk ook een monument voor een overledene in uw eigen huis of tuin plaatsen. Een kokertje met as kan naar wens in het beeld worden aangebracht.

Blijft het grafmonument mooi buiten?

Houten beelden zijn buiten goed mogelijk. Houtsoorten als acacia en tamme kastanje zijn heel duurzaam. Grafbeelden van deze houtsoorten gaan zelfs onbehandeld heel lang mee. Ik ben één van de beeldhouwers waar  natuurbegraafplaats Weverslo in Venraaij mee samenwerkt. www.weverslo.nl

Onderhoud van het houten grafmonument

Om de lichte kleur te behouden moet een beeld afgewerkt worden met lak of beits. Ondanks een filter tegen uv-stralen is het  na een aantal jaren noodzakelijk het lakken te herhalen. Net als bij het verfwerk van uw huis.

U kunt het beeld ook afwerken met tuinmeubelolie. Deze afwerking is gemakkelijker, af en toe even met een kwast olie over het beeld en klaar is het. Als u tuinmeubelolie gebruikt, wordt de kleur in de loop van de jaren donkerder. Een licht of een donker beeld hangt natuurlijk af van de persoonlijke voorkeur.

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Ik denk graag met u mee! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 - 49 66 44 96.